2016-08-10

Missa inte helgen 26-27 augusti i Nynäshamn

Skärgårdsmarknad, Föreningens dag, båttävling, mässan Bo- Leva-Etablera. Det finns mycket att se och uppleva 26-27 augusti i centrala Nynäshamn.

Politiker, tjänstemän och företagare sitter i en soffa på en scen och diskuterade aktuella näringslivsfrågor.

Mässan startade med bland frukostmötet Morgonsoffan som Nynäshamns kommun var värd för. Politiker, tjänstemän och företagare diskuterade aktuella näringslivsfrågor.

Nina Munters på turistbyrån står framför en vagn med tidningar.

Nynäshamns kommuns turistbyråföreståndare Nina Munters är på plats på mässan och skyltar med hela Nynäshamns nya visuella identitet.

Mässan Bo-Leva-Etablera: fredag och lördag

Mässan arrangeras av Nynäshamns stadskärneförening som erbjuder föreläsningar, dialoger, utställare, inspiration, tivoli, musik, dans, barnaktiviteter och bussguidningar i kommunen. Nynäshamns kommun har en monter på mässområdet i centrum där du träffar representanter från olika verksamheter.

Morgonsoffan: I samband med mässan är Nynäshamns kommun värd för frukostmötet ”Morgonsoffan” med politiker, tjänstemän och företagare som diskuterar aktuella näringslivsfrågor.

Mängder med människor i rekryteringstältet.

Rekryteringstorget lockade mycket folk.

Rekryteringstorget: På Rekryteringstorget skapar Nynäshamns kommun, Arbetsförmedlingen och Företagarna en arena för rekrytering och jobbsökning. Här har du möjlighet att hitta drömjobbet och du som företagare kan göra drömrekryteringen. Rekryteringstorget  är under fredagen klockan 14-17. Här kan du läsa mer om Rekryteringstorget.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Topputmärkelsen: Varje år delas utmärkelsen ut till en person som arbetar med barn antingen ideellt eller yrkesmässigt. Priset delas ut lördag klockan 14.15. Här kan du läsa mer om Topputmärkelsen.

Information om hela mässan finns på Nynäshamns stadskärneföreningens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besökare tittar på information i Nynäshamns kommuns monter.

Nynäshamns kommun har en egen monter på mässan.

Två radiopratare från Skärgårdsradion i en sändningsstudio.

Skärgårdsradion sänder från Nynäshamn båda dagarna.

Föreningens dag: lördag

Föreningens dag arrangeras varje år av Nynäshamns kommun i Svandammsparken i Nynäshamn. Årets Föreningens dag knyter an till mässan Bo-Leva-Etablera. Kommunens ideella föreningar visar då upp vad de kan erbjuda målgrupperna barn, ungdomar, vuxna, pensionärer och personer med särskilda behov. Föreningens dag pågår klockan 10-16.

Skärgårdsmarknad: lördag

Gå på marknaden i Fiskehamnen med cirka 50 utställare, se uppträdanden och konstutställningen ”100 meter konst”, med mera. Den som vill kan åka ångtåg eller ångbåt mellan Nynäshamn och Stockholm.

På besökswebben visitnynashamn.se finns mer information.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Segelbåt som tävlade Hyundai cup år 2015.

Tävlingen Hyundai cup arrangeras även i år.

Båttävlingen Hyundai cup: lördag

Nynäshamns segelsällskap arrangerar en av Sveriges största seglingstävlingar. Alla båtar ligger i Fiskehamnen där också start och målgång är.

Läs mer på Nynäshamns segelsällskaps webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skärgårdsting: lördag 20 augusti

Skärgårdstinget, där politiker i Nynäshamn och Haninge debatterar aktuella skärgårdsfrågor, är i år på Dalarö. Från och med i år hålls Skärgårdstinget vartannat år i Nynäshamn och vartannat på Dalarö. Skärgårdstinget brukar hållas samma dag som Skärgårdsmarknaden  men observera att Skärgårdstinget hölls lördag 20 augusti.

Här kan du läsa mer om skärgårdstinget.

Sidan granskad 2017-06-22
Sidansvarig: Annie Burman Skytt