2016-06-09

Positivt resultat

Nynäshamns kommuns resultat efter årets första fyra månader är positivt. Den så kallade tertialrapporten visar ett överskott på 31,9 miljoner kronor. Prognosen för hela året är plus 16,5 miljoner.

Nynäshamns kommun upprättar varje år två budgetrapporter. Den första omfattar tertial 1 som är perioden januari till och med april. Den andra rapporten - den så kallade delårsrapporten - omfattar perioden januari – augusti. Rapporterna innehåller en avstämning av det ekonomiska läget samt en prognos för budgeten vid årets slut. Årets första budgetrapport visar alltså ett överskott på 31,9 miljoner kronor jämfört med budget.

"Välfärdssatsningarna har fått genomslag"

– Antalet anställda i kommunen har ökat med 124 personer det senaste året. Särskilt glädjande är att se att våra välfärdssatsningar i de senaste budgetarna fått rejält genomslag, bland annat i form av 35 fler lärare i grundskolan och 28 fler som jobbar med vård- och omsorg. Dessutom har vi byggt ut äldreomsorgen med fler platser och förstärkt bemanningen exempelvis med en särskild trygghetspatrull, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Prognosen vid årets slut

Prognosen är att budgeten vid årets slut visar plus 16,5 miljoner kronor. Det trots att barn- och utbildningsnämndens prognos är minus 20,4 miljoner vid årets slut.

– Vi ska göra en utredning av barn- och utbildningsnämndens prognos och kvalitetssäkra den. Men på det stora hela är läget stabilt, säger Anna Ljungdell.

Sidan granskad 2016-06-10
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS