2016-05-20

Var med och forma landsbygden

Dagarna 16 och 17 maj kommer workshops att hållas på flera platser runt om i kommunen. Ta då chansen och var med och forma landsbygden så den blir ännu bättre att bo, leva och verka på.

Processledarna står tillsammans.

Processledarna som håller i mötena.

Nynäshamns kommun har inlett ett omfattande arbete för att utveckla landsbygden i kommunen. En av delarna i arbetet är de workshops som hålls 16 och 17 maj på drygt 10 platser runt om i kommun.

Du som bor på landsbygden är då välkommen att tycka till om hur du anser att det ser ut på landsbygden i dag, hur du vill att bygden ska utvecklas, hur du anser att man når dit, med mera.

Mötena är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun och studenter på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Mötesmetoden som används är Landsbygds 2.0 som kan ta en åldersblandad grupp från nulägesanalys till handlingsplan på två timmar. Metoden är enkel och leds av studenter som är utbildade processledare. Åsikterna från mötena blir ett viktigt underlag i Landsbygdsutskottets arbete med landsbygdsprogrammet.

nynashamn.se/landsbygdlänk till annan webbplats finns mer information om mötena – bland annat alla platser, tider och kontaktpersoner. Där finns även information om det landsbygdsprogram som tas fram under mandatperioden, sommarens landsbygdsbloggare, med mera.

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Annie Skytt