Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2016-05-20

Var med och forma landsbygden

Dagarna 16 och 17 maj kommer workshops att hållas på flera platser runt om i kommunen. Ta då chansen och var med och forma landsbygden så den blir ännu bättre att bo, leva och verka på.

Processledarna står tillsammans.

Processledarna som håller i mötena.

Nynäshamns kommun har inlett ett omfattande arbete för att utveckla landsbygden i kommunen. En av delarna i arbetet är de workshops som hålls 16 och 17 maj på drygt 10 platser runt om i kommun.

Du som bor på landsbygden är då välkommen att tycka till om hur du anser att det ser ut på landsbygden i dag, hur du vill att bygden ska utvecklas, hur du anser att man når dit, med mera.

Mötena är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun och studenter på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Mötesmetoden som används är Landsbygds 2.0 som kan ta en åldersblandad grupp från nulägesanalys till handlingsplan på två timmar. Metoden är enkel och leds av studenter som är utbildade processledare. Åsikterna från mötena blir ett viktigt underlag i Landsbygdsutskottets arbete med landsbygdsprogrammet.

nynashamn.se/landsbygdlänk till annan webbplats finns mer information om mötena – bland annat alla platser, tider och kontaktpersoner. Där finns även information om det landsbygdsprogram som tas fram under mandatperioden, sommarens landsbygdsbloggare, med mera.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp