2016-05-20

Anna Ljungdell invigde Seawalk

Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) invigde under fredagen den så kallade seawalken som ska användas av kryssningsresenärer. Flytbryggan i Nynäshamn är den fjärde i sitt slag i världen.

Människor går på flytbryggan.

Cirka 300 personer provgick den nya flytbryggan vid fredagens invigning.

Under fredagen invigdes Stockholms Hamnars nya flytbrygga i Nynäshamn. Seawalk är en hopfällbar rörlig gångbrygga som än så länge endast finns i fyra exemplar i världen – en i Nynäshamn och tre i Norge.

Flytbryggan ska användas av kryssningsresenärerna som hittills har fått ta mindre båtar från fartygen för att komma i land. Med Seawalk kan de enkelt promenera in till kaj. När fartygen närmar sig hamn vecklas gångbryggan, likt en tumstock, ut mot fartyget och passagerarna går i land. När det inte är ett kryssningsfartyg på plats ligger den rörliga gångbrygga infälld mot kajkanten.

I dag invigde representanter från Stockholms Hamnar och kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) seawalken. Cirka 300 nynäshamnare var på plats för att provgå den nya flytbryggan.

– Seawalken är väldigt positiv och det är alltid roligt med unika och innovativa lösningar. Nu blir det enklare för resenärerna att ta sig mellan fartygen och fastlandet vilket garanterat kommer innebära både fler spontanbesök från fartygen och fler kryssningsanlöp till Nynäshamn. Nu gäller det att vi själva också är på tå och visar upp allt fint Nynäshamn har att erbjuda, säger Anna Ljungdell (S).

Tre personer inviger gernom att klippa ett rep.

Stockholms Hamnars VD Johan Castwall, kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) och Stockholms Hamnars styrelseordförande Stefan Hansson (S) invigde flytbryggan.

Sidan granskad 2016-05-27
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS