2016-05-20

Anna Ljungdell invigde Seawalk

Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) invigde under fredagen den så kallade seawalken som ska användas av kryssningsresenärer. Flytbryggan i Nynäshamn är den fjärde i sitt slag i världen.

Människor går på flytbryggan.

Cirka 300 personer provgick den nya flytbryggan vid fredagens invigning.

Under fredagen invigdes Stockholms Hamnars nya flytbrygga i Nynäshamn. Seawalk är en hopfällbar rörlig gångbrygga som än så länge endast finns i fyra exemplar i världen – en i Nynäshamn och tre i Norge.

Flytbryggan ska användas av kryssningsresenärerna som hittills har fått ta mindre båtar från fartygen för att komma i land. Med Seawalk kan de enkelt promenera in till kaj. När fartygen närmar sig hamn vecklas gångbryggan, likt en tumstock, ut mot fartyget och passagerarna går i land. När det inte är ett kryssningsfartyg på plats ligger den rörliga gångbrygga infälld mot kajkanten.

I dag invigde representanter från Stockholms Hamnar och kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) seawalken. Cirka 300 nynäshamnare var på plats för att provgå den nya flytbryggan.

– Seawalken är väldigt positiv och det är alltid roligt med unika och innovativa lösningar. Nu blir det enklare för resenärerna att ta sig mellan fartygen och fastlandet vilket garanterat kommer innebära både fler spontanbesök från fartygen och fler kryssningsanlöp till Nynäshamn. Nu gäller det att vi själva också är på tå och visar upp allt fint Nynäshamn har att erbjuda, säger Anna Ljungdell (S).

Text: Åsa Ericsson

Tre personer inviger gernom att klippa ett rep.

Stockholms Hamnars VD Johan Castwall, kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) och Stockholms Hamnars styrelseordförande Stefan Hansson (S) invigde flytbryggan.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-05-27
Sidansvarig: Annie Skytt

Om

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.

» Läs mer om cookies (kakor)

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp