2016-05-02

Tyck till om Demokratiutredningen

Tyck till om den statliga utredningen Demokratiutredningen som ska utveckla demokratin. Nynäshamns kommuns politiker ska ge sin syn på det förslag som en utredare har tagit fram, och behöver veta vad kommunens invånare tycker om förslaget för att kunna lämna ett så bra svar som möjligt.

Utredaren som jobbar med Demokratiutredningen med namnet "Låt fler forma framtiden" ska bland annat:

• Föreslå åtgärder som kan bidra till att fler personer erbjuds respektive väljer att åta sig politiska förtroendeuppdrag,
  • Analysera formerna för delaktighet och inflytande mellan valen och identifiera samhällsförändringar som kan påverka det demokratiska deltagandet på sikt,
  • Föreslå åtgärder som kan stärka individens möjligheter till delaktighet och inflytande under mellanvalsperioder, och
  • Belysa frågor om ungas politiska representation, delaktighet och inflytande.

Utredaren har skrivit ett förslag som nu är ut på remiss hos landets kommuner, bland annat Nynäshamns kommun. Tanken med det är att politikerna ska säga vad de anser om utredningen och föreslå eventuella förbättringar. För att svaret ska bli så bra som möjligt vill kommunens politiker ha dina åsikter.

Förslaget ligger under rubriken Dokument.

Lämna dina synpunkter

Om du vill lämna dina synpunkter ska du mejla till något av partierna i kommunfullmäktige. Du hittar adresserna på sidan Gruppledare kommunfullmäktige. På varje gruppledares webbsida ligger partiets mejladress. Söndag den 15 maj är sista dag att lämna in synpunkter.

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.