2016-03-14

Kommunen framförde kritik mot Nobina

Under måndagen träffade företrädare på Nynäshamns kommun representanter från Nobina. Nynäshamns kommun framförde kritik mot bussbolagets föreslagna förändringar av busstrafiken i kommunen.

Nobina föreslår bland annat att buss 783 till Södertälje inte ska gå från Nynäshamn utan från Ösmo samt att buss 861 inte ska gå under sommaren eftersom pendeltågstrafiken ska ersättas med buss när spårarbeten utförs.

"Buss 861 kan inte ersättas"

– Buss 861 går endast till Gullmarsplan och kan inte ersättas av pendeltågens ersättningsbussar, säger kommunalrådet Daniel Adborn (L).

Nobina föreslår även försämringar av ytterligare busslinjer.

"Nobina har inte mandat att ta bort något"

– Nobina kan självmant tillföra trafik men har inte mandat att ta bort något. Om de vill göra neddragningar måste de först fråga kommunerna, därefter måste Trafikförvaltningen godkänna alla förändringar, säger Harry Bouveng (M), oppositionsråd i Nynäshamn samt ledamot i Trafiknämnden i landstinget.

"De ska reda ut avtalet med Trafiknämnden"

– Mötet gick i princip ut på att vi framförde vår kritik till Nobina och de fick möjlighet att utveckla det som de anser är vinsterna med förslaget. De ska återkomma med förtydligande om buss 858 som de hänvisar nästan all trafik till. De ska även reda ut avtalet med Trafiknämnden om bussarna 861 och 862 eftersom Trafikförvaltningen och Nobina verkar ha olika tolkningar om vad som gäller.  Nynäshamns kommun utgår från att Trafiknämndens beslut från i höstas gäller, nämligen att de två bussarna ska vara kvar, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Representanter från Nynäshamns kommun och Nobina samtalar vid ett bord.

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Annie Skytt

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.