2016-01-15

Så uppmärksammas Förintelsens minnesdag i Nynäshamn

Förintelsens minnesdag uppmärksammas med flera dagars arrangemang i Nynäshamn. Konstutställning, barnteater, filmkväll och arrangemang i kyrkan är några av punkterna på programmet.

Affisch med information om manifestationen i kyrkan.

Den 27 januari är internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. För att uppmärksamma Förintelsens minnesdag arrangeras flera evenemang i Nynäshamn 22 - 28 januari.

Fredag den 22 januari: barnteater

Trio Smack bjuder på en föreställning för barn 3-11 år. Föreställningen har turnerat med "Clowner utan gränser" och har glatt barn och vuxna över hela världen. Föreställningen kostar 30 kronor. Tid: Klockan 15. Plats: Nynäshamns bibliotek, Stadshusplatsen 3 i Nynäshamn.

Lördag 23 januari: vernissage på Konstpoolen

Vernissagen öppnar klockan 12. Invigningstal av kultur och fritidsnämndens ordförande Catrine Ek (MP). Det blir musik och underhållning av Prima Mathildas musicerande elever och körsång. Utställningen är öppen: 23 januari klockan 12-15 och 25-28 januari klockan 12-17. Adress: Vikingavägen 39 i Nynäshamn.

Tisdag 26 januari: filmvisning

Folkets Hus i Nynäshamn visar filmen Suffragette. Tid: Klockan 18.30. Adress: Stadshusplatsen 3 i Nynäshamn.

Onsdag 27 januari: manifestation i kyrkan

Årets program i Nynäshamns kyrka består av musik, dans med Ösmo barn, musikteater och textläsning. Talar gör Jan Henningsson, ämnesråd från utrikesdepartementet. Tid: Klockan 19. Adress: Hamngatan 6 i Nynäshamn.

Arrangör
Arrangemangen är ett samarbete mellan Nynäshamns kommuns kulturskola, Nynäshamns församling, Folkets hus, Konstpoolen och Radiokakan.

Under rubriken Länkar finns länk till Forum för levande historia som har till uppgift att uppmärksamma Förintelsens minnesdag varje år. På webbplatsen hittar du bland annat deras nya utskrivbara miniutställning Aktion T4 - om människosyn i Nazityskland.

Sidan granskad 2016-01-22
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS