Christina uppmanar fler att ta chansen att jobba som röstmottagare

Christina Selander Ekström är idag pensionär och har jobbat som röstmottagare i Nynäshamn under flera valår. Hon tycker att det är ett roligt uppdrag och vill uppmana andra att ta chansen.

Varför sökte du jobbet som röstmottagare?
– Jag har alltid varit intresserad av val och samhällsfrågor, och jag tycker att det är bra att kunna hjälpa till i en sådan viktig fråga. Valet är viktigt för mig och jag tycker att alla ska använda sin rösträtt.

Vad tycker du att det gav dig?
– Framförallt har det gett mig kontakten med väljare, det tycker jag är roligt och positivt. Det har också gett mig en större insyn hur valet hanteras.

Vad tycker du var roligast med jobbet?
– Att hjälpa och lotsa förstagångsväljarna och nysvenskarna, där känner man verkligen att man behövs. För mig är det också roligt att möta gamla elever som kommer och röstar, jag har tidigare jobbat som rektor och gymnasiechef.

Vad skulle du vilja säga till någon annan som funderar på att söka till röstmottagare?
– Ta chansen!

Ska du söka jobbet i år igen?
– Det har jag redan gjort.

Text: Sara Ahl

Sidan granskad 2018-01-18