Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

MUCF´S Rikskonferens 2016

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, myndigheten med viktiga uppdraget och det krångliga namnet höll rikskonferens i Stockholm den 29-30 november 2016. Nynäshamns kompetenscentrum fanns representerade via Dua- samordnare Katarina Svinhufvud.

På plats fanns bland andra DUA- Delegationen för Unga till Arbete,
Oscar Svensson, sekreterare, Nationella samordnaren UVAS, Cecilia Andrén Nyström, grundare och vd för Futebol dá força. och Utbildnings- och kunskapsminister Anna Ekström.

Gemensamt för alla debatter och talare var att den kanske viktigaste faktorn i arbetet med våra unga och deras etablering på arbetsmarknaden är satsningarna på kommunernas vuxenutbildningar för att säkra flexibla utbildningslösningar med inställningen att alla unga kan plugga eller arbeta!

Tillsammans behöver myndigheter, kommuner, civilsamhällets frivilligorganisationer och näringslivet samverka för att skapa långsiktiga strukturer för att säkra rekryteringsbehoven inom offentlig sektor såväl som hos näringslivet och ”klä” våra med den kompetens som efterfrågas.

De två dagarna innehöll seminariepass varvat med panelsamtal och utrymme för mingel och erfarenhetsutbyte. Nynäshamns kompetenscentrum deltog bland annat i seminariepassen ” En effektivare väg till jobb och studier” där man diskuterade hur man som kommun kan gå från teori till konkret verkstad med individens behov i centrum och där samverkan sker mellan flera aktörer för att underlätta etableringen för unga på arbetsmarknaden.

Sidan granskad 2016-12-09
Sidansvarig: Carina Trygg

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp