Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

Studieresa till CFL Söderhamn
10 - 11 november

Torsdagen den 10 november trotsade sex av NKC:s lärare vintervädret och tog tåget upp till Söderhamn.

Resans mål var CFL, Centrum för Flexibelt lärande i Söderhamn. Under fredagen genomfördes studiebesök på plats hos CFL. CFL representerades av verksamhetschefen för Hälsinglands utbildningsförbund Jonny Engström, enhetschefen för YH och projekt Stefan Wiik samt enhetschefen för högskola och FOU Ann-Sofie Gustafsson. Under eftermiddagen deltog lärare i olika ämnen vid CFL. NKC representerades av Fatima Maisc, Lennart Thunqvist, Berit Stenman, Hans-Olof Forsberg, Magnus Bjerner och Lotta Rudstedt Szadaj.

Förmiddagen inleddes med att Jonny Engström hälsade NKC välkommen. Därefter informerade NKC om verksamheten i Nynäshamn. En verksamhet som CFL visade stort intresse för. Dagen fortsatt med information om Hälsinglands utbildningsförbund. En verksamhet med CFL i tre kommuner, Nordanstig, Bollnäs och Söderhamn som inkluderar även gymnasieskolan i kommunerna. Erfarenhetsutbytet och diskussionen var mycket givande och beröringspunkterna är många vilket skapar stora förutsättningar för samarbete.

Förmiddagen avslutades med en rundtur på CFL i en fantastisk byggnad som kommunen investerade 50 miljoner i vid starten 2001 och som förutom lärosalar även rymmer t ex mediatek, konferenslokaler, forskarsalar och restaurang. NKC bjöds därefter på lunch i restaurangen som varje fredag har ett internationellt tema. Denna fredag var temat svenskt vilket innebar julbord. Restaurangen är den största i Söderhamn och var fullsatt.

På eftermiddagen delade vi upp oss i fyra grupper för erfarenhetsutbyte med lärare inom vård och omsorg, SAS, engelska och ansvariga för projektverksamheten. Den mycket givande dagen avslutades med att vi kom överens om att CFL ska besöka NKC i maj 2017 för fortsatt erfarenhetsutbyte och för mer konkreta diskussioner om samverkan.

Läs den trevliga dikten som NKC:s lärare har skrivit om resanPDF

(på bilden finns från CFL Jonny Engström, Stefan Wiik och Ann-Sofie Gustafsson)

Bild från deltagarna i Söderhamn
Sidan granskad 2016-11-16
Sidansvarig: Carina Trygg

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp