Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

Temavecka Hälsa

Vecka 37 var det Hälsovecka NKC. Hela veckan ordnades aktiviteter för elever och medarbetare, liksom för övriga intresserade. Allt med temat Hälsa.

Poängen med veckan har varit att jobba med olika perspektiv på Hälsa. Det är viktigt att må bra och ta hand om kroppen, både när man pluggar och jobbar. Många av våra elever både pluggar och jobbar, säger Anna Eriksson, rektor på NKC, som menar att bra vanor är viktigt. Olika träningsformer, att få möjlighet att engagera sig i en förening, umgås med andra människor och få möjlighet att skratta, helst varje dag.

Det har funnits så mycket engagemang och glädje i att planera en temavecka som ska fungera för hela skolan, säger Lennart Thunqvist, Sofie Persson och Katarzyna Duszynska, lärare på komvux och SFI och projektansvariga.

Var du med i något arrangemang under veckan? Hoppas att du gillade det!
Vi vill gärna veta vad du tycker. Och du kanske har någon jättebra idé för nästa temavecka? Ta med den idén och berätta för din lärare eller någon på skolans administration.

Text: Anna Eriksson
Foto: Ina Liljegren Trygg och Lennart Thunqvist för tisdagens cykeltur

Skrivuppgift i SFI kurs D "Artikel om Hälsovecka i skolan"

Ett par veckor efter hälsoveckan fick eleverna på SFI kurs D i uppgift att skriva en artikel om Hälsoveckan. En av eleverna skrev följande artikel:

"Ett smart koncept för bättre liv. Det var min första gång i skolans liv när jag fick veta om hälsovecka i skolan förra månaden. För femtio år sedan brukade vi tänka på skolan som en obehaglig plats för bara regler och undervisning. Jag blev verkligen förvånad när Natalija berättade om hälsovecka och alla elever skulle delta i denna viktiga aktivitet. Det fanns många aktiviteter, cykling, promenad, gympa och dans. Alla valde vad som passade dem bäst och var mycket nöjda. Det var verkligen ett geni projekt för att bygga sinnet och kroppen på ett strålande sätt. Jag skulle vilja uttrycka min uppskattning för alla som bidrog i denna stora ansträngning."

Hälsovecka prisutdelning

Måndag - tema föreningarnas dag

Under måndagen fanns lokala föreningar på plats för att visa och berätta om sin verksamhet för både elever och personal på NKC. Föreningar som fanns på plats var: Nynäshamns Kultur och Fritidsförvaltning, Nynäshamns Schackklubb, Nynäshamns Bordtennisklubb och Nynäshamns Turistförening.

Ibrahima Keita (studerande på NKC) ledde afrikansk dans i matsalen.

Hälsovecka afrikansk dans trummor
Hälsovecka afrikansk dans 1
Afrikansk dans 2
Afrikansk dans 3
Afrikansk dans 4
Afrikansk dans 6

Tisdag - Aktivitetsdag utanför skolan

Under tisdagen anordnades prova-på-pass med bowling, gympa på Friskis & Svettis, cykling och bildrebus.

Hälsovecka cykling 1
Hälsovecka cykling 2
Hälsovecka Friskis o Svettis 1
Hälsovecka Friskis o Svettis 2
Hälsovecka Friskis o Svettis 3

Onsdag - tema Prova på aktiviteter inomhus

Under onsdagen anordnades prova-på-aktiviteter inomhus. Elever och personal fick prova på latinsk dans i matsalen och mjuka upp kroppen
med Röris. Ledare: Patricia Guzman Butron (studerande på NKC) respektive Anna Ek (yrkeslärare barnskötare- och elevassistentutbildning).
Nynäshamns fotboll anslöt till föreningsborden. Lika populärt idag med pingis.

Latinsk dans 1
Latinsk dans 2
Latinsk dans 3
Latinsk dans 4
Hälsovecka fotboll
Hälsovecka bordtennis

Torsdag - tema Hälsolunch

Massvis av mat, människor från världens alla hörn, massor med kultur och glada människor. Så kan man sammanfatta torsdagens Hälsolunch som eleverna på NKC bjöd på. Ilana Hart, skolchef, deltog från förvaltningen, liksom Marcus Svinhufvud, ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

Hälsolunch 1
Hälsolunch 2
Hälsolunch 3
Hälsolunch 4
Hälsolunch 5
Hälsolunch 6

Fredag - NKC:s Hälsolopp

Veckan avslutades fredagen den 16 september med NKC:s Hälsolopp, Svandammsparken runt, en sträcka på 5 km. Gå eller springa valde deltagarna själva men alla som deltog gjorde det i gröna NKC T-shirts. Varmt väder och härligt gult septemberljus ramade in veckans final.

Hälsolopp 6
Hälsolopp 1
Hälsolopp 2
Hälsolopp 3
Hälsolopp 7
Hälsolopp 8
Hälsolopp 5
Hälsolopp 4
Sidan granskad 2016-10-17
Sidansvarig: Carina Trygg

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp