Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

Om Nynäshamns KompetensCentrum - NKC - Vuxenutbildning i Nynäshamn

Nitusdekal

Studera som vuxen på Nynäshamns KompetensCentrum - NKC. Hos oss finns ett brett utbildningsutbud på olika nivåer. Utbildningarna är avgiftsfria och studiemedelsberättigade.

Vi erbjuder ett brett utbud av kurser och yrkesutbildningar när du vill studera som vuxen i Nynäshamns kommun. NKC är en mötesplats för alla invånare i Nynäshamn som på något sätt vill vidare. Utifrån dina behov och önskemål försöker vi tillsammans hitta lösningar.

Här finns samlad kompetens för dig som är i behov av vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, har kommit ny till Sverige och behöver lära sig svenska, vill byta inriktning i karriären eller behöver komma närmare arbetslivet.

Du väljer vad, när och hur du vill studera. Vi har kontinuerliga kursstarter och du väljer den studieform som passar dig bäst, klassrum eller distans. Dina förutsättningar och behov är utgångspunkten både innan och under studietiden.

Universitet- och högskoleutbildning på distans och tentamensmöjligheter.

Avstånd är inget hinder när du väl bestämt dig för att studera. En rad program och kurser går lika bra att studera hemifrån, på distans, som på campus.
Många distansutbildningar är kopplade till lärcentra där det finns tillgång till rum och utrustning. Ett lärcentrum erbjuder också möjligheten att skriva tentamen. Samma regler gäller på lärcentra som vid skrivning i skrivsal på vanligt universitet eller högskola.

Vi tar emot studenter från alla universitet och högskolor, för tentamen. Kontakta NKC:s administration för tentabokning: nkc@nynashamn.se,
08-520 680 95 

NKC är medlem i Nitus, det rikstäckande nätverket för kommuner med lärcentra och samarbetar med universitet och högskolor när det gäller distansutbildning. Under hösten 2016 pågår Förskoleprogrammet och Grundlärarprogrammet, i samarbete med Karlstads universitet.

Studie- och yrkesvägledning

Du som känner dig osäker inför ditt studieval är välkommen till Kompetenscentrums studie-och yrkesvägledning. Här kan du träffa studie- och yrkesvägledare, och får hjälp med din studieplan.

Läs mer om NKC:s studie och yrkesvägledningPDF.

Prövning

Vill du få betyg i en kurs du läst in på egen hand eller vill du höja ett tidigare betyg? Då kan du göra en prövning. På egen hand läser du in en kurs enligt gällande kursplan och sedan gör du ett muntligt och/eller skriftligt prov.

Läs mer om prövning på NKCPDF.

Utbildning för företag

Du som driver företag eller är ledare för en verksamhet eller organisation kan också vända dig hit när det gäller utbildning. Vuxenutbildningen tar fram utbildningslösningar för både dig och dina anställda utifrån behov.

Öppettider

Du är välkommen att besöka oss i våra lokaler på Idunvägen 1, plan 6 i Nynäshamns sjukhus.

Observera! Se under Kontakta NKC om det finns någon förändring av ordinarie  kontaktmöjlighet för aktuell vecka.

Expeditionens öppettiderPDF

Studie- och yrkesvägledning vuxenutbildningen, öppettiderPDF

Vägledning och inskrivning SFI, öppettiderPDF

Elev som studerar vid en laptop
Sidan granskad 2017-11-01
Sidansvarig: Carina Trygg

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp