Bildgalleri

Välkommen till vårt bildgalleri. Här hittar du bilder från våra kök och skolrestauranger.

Filmjölk och müsli

Knäckebröd samt filmjölk med müsli.

 

Lunch på Gymnasiet

På Gymnasiet serveras varje dag minst två olika varmrätter varav den ena är vegetarisk. Som komplement till den varma maten finns ocks filmjölk med hemgjord müsli. 48 % av råvarorna till lunchen är ekologiska. 

Fiskgryta med blåmusslor

Fiskgryta till lunch

I köket på Gymnasiet lagas inte bara lunch till eleverna på Gymnasiet utan också till Viaskolan och Humlegårdsskolan som saknar egna tillagningskök.

Den här onsdagen i november serverades elever och personal i de tre skolrestaurangerna en mustig fiskgryta fylld med grönsaker och garnerad med färska blåmusslor.


 

Lunchbuffé

Lunchbuffén med salladsbord och varmrätter

Salladsbord

Några av alla grönsaker på salladsbordet.

Ett rikt och varierat salladsbord dukas dagligen upp. En typisk dag kan det finnas bland annat broccoli, potatissallad, tomat-, oliv- och fetaostsallad, picklade grönsaker, bönsallad och en cevicheinspirerad sallad med koriander. Till detta också klassiker som rivna morötter, gurka och blandad grönsallad. Även frukt finns alltid på buffén och nu under äppelsäsong är det svenska äpplen som står framdukade.

 

 

Köttbullar och färsbiffar

Fylld frukostkorv, färsbiffar och köttbullar.

Lunch på Vanstaskolan

Även Vanstaskolan serverar två olika varmrätter varje dag. En dag kan serveringsbuffén fyllas av köttbullar och hemgjorda färsbiffar med fetaost samt potatismos och rårörda lingon. Som extrarätt fanns den här dagen fylld frukostkorv med pastagnocchi. Varje dag serveras också ett vegetariskt alternativ, här erbjöds falafel med potatismos.  

Salladsbuffé

Varierat salladsbord.

En salladsbuffé som eleverna kan ta för sig av står framdukad innan den varma maten. Där kan man hitta till exempel kikärter, blomkål, champinjoner i dressing, sallader, röror och frukt.

 

 

 

 

 

Nybakt bröd

Nybakta limpor.

Hallängens förskola

På Hallängens förskola serveras frukost, lunch och mellanmål varje dag. 46 % av förskolans livsmedel är ekologiska. Olika sorters mjukt bröd bakas flera gånger i veckan och bjuds till frukost och mellanmål, och ibland till lunch om det är soppa.

 

Gurk- och paprikaspindel

Grönsakstrallrik.

Frukt och grönsaker dukas ofta fram i form av figurer, djur eller andra roliga sätt som barnen uppskattar. Hallängens kock Cissi säger ”Jag tycker det ska vara kul med mat både för ögat och för smaklökarna men även för andra sinnen”.

 

 

Fyllda gummihandskar

Gummihandskar med olika råvaror.

Det kan till exempel vara känseln som utmanas då kocken fyller gummihandskar med olika råvaror som mjöl, couscous eller gula ärter. Barnen får då möjlighet att känna hur de olika livsmedlen känns och hur de ser ut innan tillagning och det brukar vara väldigt uppskattat.


 

Sidan granskad 2017-11-15
Sidansvarig: Monika Larsson

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp