Nynäshamn - till startsidan
Särskolan

Rektorsbrev 1 2014

Här kommer årets första rektorsbrev

Nynäshamns kommun 2014-02-18
Ösmo rektorsområde
HEJ

Nu har vi kommit en bit in på vårterminen och står inför ett sportlov där fåglarna kvittrar och det är gröna gräsmattor.

Kommunen håller på att se över sina fastigheter för att se vilka renoveringsbehov som finns. Vi har nu fått information om att både Tallbackaskolan och Vanstaskolan kommer att renoveras under sommaren 2014. Alla lokaler kommer inte att ingå i sommarens renovering. Först ut är Tallbackaskolan och Vanstaskolan. På Vanstaskolan kommer alla lokaler i F-3:s del att renoveras utom personalutrymmet och delar av Linden enligt den planering som finns nu. Idrottshallen kommer också att renoveras troligen med start under maj månad. Renoveringen på Vanstaskolan F-3 startar den 19 juni. Vilka lokaler som vår fritidsverksamhet kommer att vara i under sommaren är inte riktigt klart ännu, ni föräldrar kommer att få information så fort vi vet mer.
De lokaler på Tallbackaskolan som blir berörda av renoveringen är lokalerna runt borggården (u-delen). Renoveringen startar redan vecka 17 med etapp 1 som inrymmer personalutrymmen, etapp 2 startar 29/5 och är den korridoren som skolsköterskan har sitt rum, etapp 3 startar 18/6 alltså när skolan slutat. Delar av borggården kommer att vara inhägnad under renoveringen. Renoveringen av idrottssalen på Tallbacka kommer att börja vecka 19 på torsdagen den 8 maj. Vilket innebär att det blir uteidrott under majmånad och även när höstterminen startar.

Vi vill informera om att utvecklingssamtal kommer att fortsätta som förut 1 gång/termin. Det som är förändrat enligt nya beslut från regeringen är att det är skriftligt omdöme en gång/termin och muntligt omdöme en gång per termin och att ni som föräldrar inte får hem något dokument att läsa innan ert utvecklingssamtal.

Inför att våra elever i årskurs 3 kommer att delas i nya klasser inför årskurs 4, har lärarna planerat in tillfällen när alla eleverna från årskurs 3 på Tallbacka, Vansta och Binomen träffas. Dessa kommer att ske vid tre tillfällen det första tillfället skedde i den här veckan. Målet är att eleverna ska få möjlighet att träffas och uppleva aktiviteter tillsammans inför årskurs 4.

Era barn har kanske berättat att skolledningen varit inne i deras klasser och ansvarat för lektionen. Det har varit väldigt givande och roligt för oss. På detta sätt har vi möjliggjort att lärarna kunnat ta del av varandras lektioner och få en möjlighet till kollegial fortbildning.

Har ni några funderingar runt informationen i brevet så är ni välkomna att höra av er.

Ann-Christin Steen Maud Alexisson
rektor bitr. rektor
08 520 73509 08 520 73516


Brevet finns som pdf under dokument till höger på sidan

Sidan granskad 2015-12-29
Sidansvarig: Rose-Marie Sellbom

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kommunstyrelsen@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ● JournummerOm webbplatsen ● RSS