Nynäshamn - till startsidan

Hour of Code

Hour of Code logga

Mellan den 5 - 11 december kommer Nynäshamns gymnasium
att delta i Hour of Code.

Hour of Code är en global rörelse som når tiotals miljoner elever i över
180 länder. Vem som helst kan arrangera en Hour of Code var som helst.
Det finns en-timmes-övningar på över 45 språk. Inga förkunskaper behövs
och övningarna vänder sig till dej mellan 4 till 104 år.

Gå gärna in på Hour of Codes hemsida för att läsa merlänk till annan webbplats (klicka på texten)

Här nedan hittar du exempel på sidor där du kan prova på att koda:

* CodeCademy Hour of Codelänk till annan webbplats (webb, medel) - codecademy.com har länge varit ett bra ställe för att spendera flera timmar för att lära sig nya programmeringsspråk, men få vet att de även tagit fram roliga Hour of Code-övningar i bl.a. HTML, CSS och JavaScript, t.ex. skapa ett solsystem eller göra en egen hemsida.

* App Inventorlänk till annan webbplats (grafisk programmering/app, medel) - vill de göra en app genom grafisk programmering, så finns ett "vuxnare Scratch" som MIT även tagit fram. De har speciella Hour of Code-övningar, t.ex. Draw A Doodle. OBS: kräver dator och Android-mobil.

* Khan Academy Hour of SQLlänk till annan webbplats (webb, lätt) - Om eleverna inte kommit igång med databaser ännu, är detta en bra 1-timmes-introduktion

* Try Gitlänk till annan webbplats (versionshantering av kod, svår) - Git är ett av de bästa verktygen och de facto standard för att samarbeta i kodprojekt, men kan vara riktigt svårt att komma in i. Detta är en bra introduktion, och eleverna slipper använda Dropbox eller Drive för att jobba med kodprojekt igen.

Frågor angående Hour of Code besvaras av Lena i biblioteket

Sidan granskad 2017-06-20
Sidansvarig: Lena Ramén

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08