Viaskolan
Viaskolan

Ungdomsböcker

Här hittar du tips på ungdomsböcker. Du kan klicka på bilden för att för att göra den större.

Nästan som Zlatan av Johanna Nilsson

Nästan som Zlatan

av Johanna Nilsson

Nästan som Zlatan är en stark berättelse som med glöd och intensitet skildrar Johans kamp med både bokstäverna och fotbollen. Johanna Nilsson är en väl etablerad författare som skriver för såväl barn och ungdomar som vuxna. Nästan som Zlatan är hennes första bok i serien om den fotbollstokige Johan. 

Maze runner av James Dashner

Maze runner

av James Dashner

När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara
sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar.
Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint som omger dem öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt.

Bokserien: Gorlans ruiner av John Flanagan

Bokserien: Gorlans ruiner

av John Flanagan

Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han velat bli riddare som sin far - en far han aldrig fått lära känna. När han nekas inträde till Redmonts krigarskola grusas alla hans förhoppningar.

Istället blir han lärling hos Halt, en spejare med en övernaturlig förmåga att röra sig osedd som tros vara förknippad med svartkonst. Motvilligt lär sig Will att behärska spejarnas hemliga vapen: pilbågen, knivarna, den kamouflage-färgade manteln och en ponny. Och när Will och Halt tvingas ut på uppdrag för att förhindra att kungen mördas förstår Will att spejarna har en nyckelroll.

A Game of Thrones 6 Books Box Set av George Rr Martin

A Game of Thrones 6 Books Box Set

av George Rr Martin

Game of Thrones I pocket version på engelska. Innehåller böckerna A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords 1: Steel and Snow, A Storm of Swords 2: Blood and Gold, A Feast for Crows och A Dance with Dragons  

Sidan granskad 2016-10-07
Sidansvarig: Andreas Bolt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp