Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Tallbackaskolan
Tallbackaskolan

Rektorsbrev 2013 01 29

Terminens första rektorsbrev.

 

Nynäshamns kommun                                                                         2013-01-29 Ösmo rektorsområde
Hej
Nu har det gått 4 veckor på den nya terminen och vintern håller sitt grepp om oss, men håll ut snart är våren här.
Under vårterminen kommer Mats Pettersson att ha idrotten på Vanstaskolan F-3, det på grund av att vår idrottslärare Helene Wahlström är tjänstledig till mitten av mars och sedan slutar hon sin anställning hos oss. Mats är en känd person i skolan han arbetar största delen av sin tjänst på Linden.
Under januari månad har vi fått ljudabsorbenter uppsatta i ett antal salar både på Tallbackaskolan och Vanstaskolan för att få en bra ljudnivå. På Tallbackaskolan reparerar man även en yttervägg.
Personal och barn på Tallbackaskolan har under året 2012 arbetat med att få "Grön Flagg" på skolan. Skolan har nu blivit certifierad att få hissa "Grön Flagg" vilket innebär att personalen tillsammans med elever integrerat livsstil och hälsa i arbetat och dokumenterat detta inom områden som kamratskap, energi/kost, rörelse/motion och inne och utomhusmiljön. Måndag 11 mars kommer vi att uppmärksamma detta på skolan och hissa flaggan.
Till hösten kommer våra treor att bli fyror och alla eleverna både från Tallbackaskolan och Vanstaskolan kommer att gå på Vanstaskolan. Som det ser ut idag blir det 4 fyror till hösten de kommer att blandas så att det blir fyra nya klasser för att det inte ska bli vi och dom. Ni föräldrar som har barn i treorna kommer att bli inbjudna till ett möte den 19 mars på Vanstaskolan där rektor Per Rutström kommer att berätta om verksamheten och visa lokalerna, jag kommer också att närvara. Inbjudan kommer att skickas ut till er.
För er information är det lovdagar den 4 mars och 8 maj för eleverna, naturligtvis är fritidshemmet öppet för er som behöver omsorg.  På lappen angående ledighet på sportlovet finns även lovdagen 4 mars med.  Tänk på när ni fyller i era barns närvaro/ledighet på sportlovslappen att informationen blir så korrekt som möjligt med tanke på fritidshemmets och kökets verksamhets planering.
Nästa planeringsdag när all verksamhet skola och fritidshemmet är stängd är den 14 juni alltså dagen efter skolavslutningen.

 

 
Ann-Christin Steen                                                                               Maud Alexisson rektor                                                                                                   bitr. rektor 08 520 73509                                                                                       08 520 73516

 

Sidan granskad 2016-04-27
Sidansvarig: Rose-Marie Sellbom

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp