Nynäshamn - till startsidan
Svandammsskolan

Alla hjärtans dag på Svandammsskolan

Alla hjärtans dag är visserligen en ganska ny tradition på våra breddgrader men ett budskap om kärlek är alltid bra. Man ska inte underskatta traditionernas förmåga att bygga kultur och understryka vissa värden. Så på ”Svanis” har vi firat.

På förmiddagen träffades alla i F-3 för att sjunga tillsammans under ledning av Kristina Skafvenstedt. Hon tog också tillfälle att berätta om prästen Valentin i det antika Rom som sägs ha försvarat kärlek och giftermål för soldater mot kejsaren Claudius II :s befallning.
Att sjunga tillsammans är en akt som förmedlar en känsla av gemenskap. Efteråt känns stämningen i korridorer och salar. En speciell sorts rofylld glädje. Vi fick också tillfälle att gestalta vår gemenskap. Utanför matsalen stannade vi upp och gjorde varsitt hjärta att fästa upp som löv till ett träd tillsammans med biträdande rektor Jenny Ögren. Även rektor Anci Thunqvist var där och hejade på. Ett gemensamt träd på tema kärlek och vänskap. I veckan har vi också gjort möss som Lotta Åkerberg föreslagit med ett budskap om kärlek. Och alla dessa kärleksfulla möss välkomnar oss nu i elevhallen.

Bild av vänskapsträdet

Svandammsskolans vänskapsträd

Bild av elever
Bild av en mus

En av många fina möss som välkomnar oss i elevhallen.

Sidan granskad 2017-02-15
Sidansvarig: Jennie Blomqvist

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kommunstyrelsen@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ● JournummerOm webbplatsen ● RSS