Sunnerby­skolan

Om Sunnerbyskolan

Skolan ligger centralt i Sorunda omgiven av vacker natur, kulturlandskap och villaområden. Skolan är en 4-9 skola med cirka 300 elever och bussförbindelser finns till Nynäshamn, Ösmo, Västerhaninge, Tumba och Södertälje.

Våra engagerade lärare har höga förväntningar på eleverna och arbetar för att skapa en kreativ och lärande miljö utifrån skolans ledord: kunskap, trygghet och framtidstro.

Vi är väldigt stolta över vår skola och arbetar med att utveckla hela skolans
vardag till att bli en positiv, stödjande och främjande miljö för hälsa och
lärande. Oavsett om du går i årskurs 4 eller 9 så börjar skoldagen alltid i
hemklassrummet där man går igenom dagen tillsammans med mentorerna.

På morgonpassen arbetar vi även med lärsamtal och samtalsgrupper som
skapar struktur, trygghet och meningsfullhet för eleverna.

Sunnerbyskolan har profiltid för alla elever där en har möjlighet som elev att utveckla sig, utmana eller förstärka sina kunskaper inom ett visst område. I dagsläget har vi följande profiler; Datalogiskt tänkande, Ridprofil, Bollprofil, Berättarteknik, Engelska fördjupning, Kulturprofil, Smide och snickeri samt Konst och design.

Under läsåret 2017/2018 kommer vi förstärka vårt arbete med studiero för alla elever samt allas lika rätt till ett lärande genom att aktivt arbeta med att NPF-säkra vår skola, det vill säga göra skolan anpassad för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi vet att om alla barn får möjlighet att lära sig utifrån sina behov så skapar vi trygga barn och goda lärmijlöer.

Är ni nyfikna på detta, eller har ni frågor och funderingar kontakta skolans rektor Johnna Gilljam.

Sidan granskad 2017-08-07
Sidansvarig: Leif Furstedt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS