Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Kyrkskolan
Kyrkskolan

Månadsbrev

Månadsbrev från Kyrkskolans Fritids Oktober 2017

Nu har halva höstterminen gått och vi ser fram emot ett härligt höstlov. Fritids är öppet för de barn som har anmält omsorgsbehov. Info om aktiviteter på lovet kommer att finnas tillgängligt på respektive fritidsavdelning på lovets första dag.

Vi har tre avdelningar, Solen, Pluto och Jupiter vilka har jobbat mycket under hösten med grupptrygghet, värdegrund, allas lika värde, respekt och hänsyn. Vi upplever att det sakta men säkert ger resultat.

Den 10 oktober hade vi heldagsutflykter med alla barnen för att lära känna varandra, både barn och personal. Det var en härlig dag trots vädret och vi märker att barnen uppskattar utflykter.

Solen har haft utflyktsdag varje måndag och efter lovet kommer även Pluto och Jupiter att ha utflyktsdagar. Pluto har utflyktsdag på torsdagar 13.30 - ca.15.30 och Jupiter på tisdagar 13.30 - ca. 15.30. När vi har utflykter tar vi i med mellanmålet. Vi kommer att variera hur stor del av gruppen som genomför en utflykt, ibland hela gruppen och andra tillfällen en mindre grupp.

Varje dag har vi skapande verksamhet av olika slag. Förutom de styrda aktiviteterna som vi erbjuder så finns utrymme för fri lek både ute och inne.
Vi är ute så mycket vi kan och ber er se över barnens kläder för utomhuslek. Eftersom barnens kläder under utomhusleken den här årstiden många gånger blir sandiga, leriga och blöta behövs reservkläder inomhus. Det är också bra att barnen har ett par inneskor.

Veckans aktiviteter finns på whiteboardtavla på respektive fritidsavdelning. Vi vill att barnen lämnar sina privata leksaker hemma då vi inte tar ansvar för om de kommer bort eller går sönder.

Mellanmål serverar vi på följande tider:
13.45 Förskoleklass
14.05 klasserna 1A, 1B och 2B
14.30 klasserna 2A, 2C, 3A och 3B

Varje dag har vi en gemensam fruktstund på respektive avdelning, ca 16.30, där vi sitter ner tillsammans och pratar eller läser en saga. För att det ska bli en lugn och harmonisk stund ber vi er att ha överseende med att vi vill att ALLA sitter ner och äter frukt, inte tar en frukt i farten. Ni vårdnadshavare är välkomna in och sitta med oss.

Har ditt barn fritids på morgonen lämnar du på avdelningen Solen. Hämtar du ditt barn ca 17.00 eller senare måndag-torsdag finns alla barn som har fritids på avdelningen Solen. På fredagar slår vi ihop avdelningarna redan 15.30.
När du hämtar ditt barn är det viktigt att du meddelar personalen att barnet går hem och ser till att barnet blir utcheckat på listan.

Att du som vårdnadshavare märker ditt barns alla kläder och skor med barnets namn (ej initialer) hjälper oss att träna barnen i att hålla ordning på sina kläder. På varje avdelning finns en tunna med omärkta kläder vi är tacksamma om du tittar och ser om det finns något som är ditt barns. Tunnan töms den sista fredagen varje månad och alla kvarvarande omärkta kläder skänks till välgörande ändamål.

Att ta sig till fritids på morgonen och hem från fritids på eftermiddagen är vårdnadshavares ansvar. För barn som inte har fritids ansvarar vårdnadshavaren också för vad barnet gör när skoldagen är slut. Vi har många barn som åker SL-buss själva hem och de behöver själva passa rätt busstid.

Vi vill också passa på att påminna om att på grund av allergier är parfym, all form av nötter och hästkläder ej tillåtet på Kyrkskolan.

Vi önskar alla vårdnadshavare välkomna att titta in på fritids så att vi får träffa er och ni får se vår verksamhet.

Vänliga hösthälsningar från fritidspersonalen

Skriv utPDFSidan granskad 2017-10-30
Sidansvarig: Veronika Ersson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp