Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Humlegårds­skolan
Humlegårds­skolan

Ny rektor på Gröndalsskolan och Humlegårdsskolan

Nuvarande rektor Kristina Kristiansson går i pension. Hennes efterträdare blir Marie Johansson som tidigare varit lärare och biträdande rektor på Gröndalsskolan. Marie tillträder den 1 augusti.

För många elever och föräldrar i Nynäshamn är Marie Johansson ett känt ansikte. Marie är född och uppvuxen i Oxelösund och utbildade sig till lärare i Härnösand. För trettio år sedan, flyttade Marie till Nynäshamn och startade sin
lärarbana. Under tio års tid arbetade Marie på Torö skola. Därefter började hon arbeta som lärare på Gröndalsskolan, de senaste åren på skolan som biträdande rektor. Marie har gått det statliga rektorsprogrammet på Stockholms universitet.

— På Gröndals enhet F-9 har eleven möjlighet att bli den bästa den kan bli men, det krävs vilja, ansvar, respekt och en positiv attityd allt utifrån vårt värdegrunds-dokument. Jag vill skapa en trygg skola där varje elev når största möjliga utveckling utifrån sina förutsättningar. Då krävs det ansträngning, hög närvaro och goda relationer mellan elev, lärare och hemmet, säger Marie Johansson, nybliven rektor för Gröndals enheter.

— Mitt mål är att Gröndalsskolan och Humlegårdsskolan ska vara skolor där eleven möter glädje och arbetsro som i sin tur skapar trivsel. Med gott språkbruk, vänlighet, förståelse och hänsyn skapar vi en trevlig stämning på skolan. Enhetens skolor ska vara en skolor man väljer både som elev och personal, säger Marie.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-07-12
Sidansvarig: Samantha Nur

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp