Midgård
Midgård

Föräldrar/Vårdnadshavare

Här hittar du information som rör dig som förälder/vårdnadshavare.

Sjuk- och friskanmälan

Ska ditt barn vara hemma från förskolan ringer ni så tidigt som möjligt och meddelar förskolan. Är förskolan stängd eller om ingen svarar går det bra att prata in på telefonsvararen så lyssnar vi av det så fort vi får tid. Ring dagen innan ditt barn kommer tillbaka och meddela oss även då så vi vet.

Om ditt barn haft feber ska barnet vara hemma en feberfri dag innan barnet kommer tillbaka till förskolan. Har barnet varit magsjuk ska barnet vara hemma symtomfri i 48h innan han eller hon kommer tillbaka. Detta är viktigt för att hålla smittorisken så låg som möjligt och för att ditt barn ska hinna bli ordentligt frisk.

Vid löss eller mask i magen behöver barnet inte vara hemma. Det är dock viktigt att ni behandlar så fort som möjligt.

Vid vattkoppor behöver krustorna torka innan barnet kan komma tillbaka. Det är också viktigt att ni meddelar förskolan om ditt barn är smittat på grund av den höga smittorisken. Läs mer om löss, mask i magen och vattkoppor på http://1177.selänk till annan webbplats

​Föräldraledig, ledig eller arbetssökande

​Är du som förälder föräldraledig, ledig eller arbetssökande har ditt barn rätt att gå mellan klockan 09:00-15:00. Detta gäller ej klämdagar. Tänk på att ditt barn har rätt till en längre sammanhängande semester någon gång per år.

Vid sjukskrivning

​Om du som förälder är sjukskriven från ditt arbete är det barnets ordinarie vistelsetider som gäller. Barnet får självklart vara ledig eller gå kortare dagar.

Sammanslagning jul

Under jul samarbetar Midgård och Rumba förskolor. En förskola är öppen och pedagogerna tar hand om varandras barn tillsammans med vikarier. Det innebär att barnens ordinarie pedagoger kanske inte arbetar då de tar ut sin semester då.

 


Sidan granskad 2017-08-21
Sidansvarig: Therese Edenborg

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp