Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Kullsta
Kullsta

Föräldrar

Här kan du läsa om hur vi tillsammans skapar en trygg inskolning på förskolan.

Att börja förskola

Att börja på förskola kan vara en stor förändring för dig och ditt barn. Vi har erfarenhet av att det kan vara lika påfrestande för dig som förälder som för ditt barn, att plötsligt ändra era vanor och att skiljas åt under en stor del av dagen är en stor omställning. Även om du kanske samtidigt saknat ditt arbete och dina kollegor så ska du nu lämna ifrån dig det dyrbaraste du har i livet, i andra människors händer,människor som du kanske aldrig träffat.

Inskolningen är en viktig tid för er alla i familjen då ni lär känna oss som arbetar här, först och främst er inskolningspedagog,samt alla nya kamrater och pedagoger i gruppen och på förskolan. Även om ditt barn är huvudpersonen så är kontakten med oss vuxna emellan också viktig för att ditt barn ska känna sig trygg.

Det är viktigt att vi redan från början får så mycket information som möjligt om ditt barn, till exempel vilka vanor hon eller han har, tycker om att göra och så vidare. Alla barn reagerar olika på att börja på förskolan och vi försöker bemöta barnen därefter. Om ditt barn är blygt så närmar vi oss såklart med försiktighet och väntar in tills hon eller han visar intresse för oss. Så första dagarna är det barnet själv som bestämmer takten.

Även om ditt barn i början kastar sig in i förskoleverksamheten och inte verkar ha några svårigheter alls med den nya tillvaron, så kommer det oftast en dag då hon eller han upptäcker att det är bestående förändringar i vardagen, som också innebär påfrestningar, kan det kännas lite extra jobbigt att skiljas under en tid. Detta är vi förberedda på och kommer att stötta ditt barn när det händer. I början av invänjningen när du går ifrån, vill vi helst att ni finns på förskolan eller i närheten så att vi kan hämta er så fort vi ser att barnet blir oroligt. Senare under inskolningen kan ni vara borta längre stunder.

Det är svårt att veta på förhand exakt hur en inskolning kommer att se ut just för ditt barn men vi har ett grundschema som vi arbetar utifrån, som vi efterhand anpassar efter ditt barn tillsammans med dig som förälder. Ställ gärna alla frågor du undrar över och kom med förslag, det är trots allt du som känner ditt barn bäst.

Välkomna till Kullsta Förskola!

Information angående barnens vistelsetid

"Riktlinjer för kö och placering inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet" har kommit ut nu på våren 2014.

Finns tillgänglig på avdelningen i pappersform eller som pdf under Dokument i spalten till höger.

-Barnens schema ska läggas in på Dexter.

Vi vill med detta ge alla föräldrar kännedom om gällande regler så att vi i fortsättningsvis ska kunna hålla samma goda kvalité som tidigare.

Sidan granskad 2017-12-14
Sidansvarig: Gunilla Andersson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp