Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Lilla Snigeln

Familjedaghemmet Lilla Snigeln är ett privat familjedaghem som drivs utifrån det egna hemmet på Mörbyvägen i centrala Nynäshamn. Jag tar emot upp till åtta barn i åldrarna 1-6 år.

Logotyp Lilla Snigeln

Nyckelord i verksamheten är trygghet och utforskande

Tillsammans utforskar vi närområden, lekparker, skog och hav. Vi tar med oss frukt eller packar picknick och gör lätt en heldag av våra utflykter. Bär det av till skogs tar vi med oss "skogenlådan" med uppdrag i matematik och naturkunskap eller våra luppar och faktaböcker så vi vet vad vi hittar.

Närheten till havet gör att picknickkorgen ofta följer med dit. Vad kan vara mer rofyllt än att kasta sten i havet? Eller att rada upp dem och räkna kasten? På våra utflykter promenerar vi mycket men använder oss också av kommunaltrafik och vår stora cykelvagn.

Varje tisdag har vi gympa/rörelse i Humlans gymnastiksal och varje onsdag besöker vi öppna förskolan i Nynäshamn för sångsamling och lek med andra barn. Vi besöker även biblioteket och har sagostunder minst en torsdag i månaden.

I vår 1000 kvm stora trädgård finns det plats för mycket lek och spring. Vi odlar tillsammans och ser vad som händer med våra frön och med naturen under de olika årstiderna.

Målet är att laga så mycket mat som möjligt från grunden och att erbjuda barnen mycket frukt och grönt. Barnen får vara med vid matlagning och tillsammans bakar vi.

Varje barn ska känna sig sedd, mött och hörd i en lugn och trygg tillvaro. Med den lilla gruppen som utgångsläge finns goda förutsättningar att hitta det unika i varje barn.

Vi finns på sociala media

Du kan även gå in på Familjedaghemmet Lilla Snigeln facebooksida för att titta lite närmare på vad vi gör, det går även bra att ta kontakt med mig därigenom. Föräldrar i barngruppen får även ta del av ett Instagramkonto där fler bilder från verksamheten läggs upp.

Är du intresserad av en köplats kan du kontakta Therese Norberg.

Varmt välkomna att ta kontakt för mer information!


Gilla oss gärna på

facebooks logotyp
Sidan granskad 2015-09-03
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp