Förskola och annan pedagogisk verksamhet

I Nynäshamn erbjuder vi en trygg miljö för ditt barn om du arbetar, studerar, är arbetslös eller föräldraledig.

I Nynäshamns kommun finns

 • kommunala förskolor
 • fristående förskolor
 • enskild förskola
 • fritidshem
 • öppen  förskola
 • pedagogisk omsorg (familjedaghem)

Villkor och öppettider

Förskolorna är för barn som är 1-5 år. På förskolan kan ditt barn vara måndag-fredag klockan 06.30-18.30.

Från och med höstterminen det år ett barn fyller tre år erbjuds under grundskolans terminer, ej lovdagar, plats i allmän förskola upp till 15 timmar per vecka. Vistelsetiden förläggs företrädesvis under förskolans undervisningstid. Vistelsetidens förläggning beslutas av förskolechef. Allmän förskola är avgiftsfri.
 
Fritidshemmen är för barn som är 6-13 år. Fritidshemmen finns vid varje skola och är öppna innan skolan börjar och slutat för dagen. De är också öppna under loven.
 
Om du är föräldraledig och vill träffa andra föräldrar med barn kan du besöka öppna förskolan som finns i Ösmo på Vanstaskolan i centrum. Öppna förskolan är öppen måndag-tisdag 09.00-11.30. Tisdag kväll, sista tisdagen i varje månad är barnfri mellan klockan 18.00-20.00. Onsdagar är öppna 09.00-14.00 och torsdag-fredag 09.00-11.30. Det finns också en öppen förskola i Stora vika på Hillersjövägen 1 D och är öppen tisdagar 09.00-11.30.
 
Pedagogisk omsorg är ett nytt begrepp för familjedaghem, och flerfamiljssystem. Den pedagogiska omsorgen riktar sig till barn som är 1-13 år.  

Under rubriken Dokument hittar du riktlinjer för kö och placering inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet.

Så ansöker du om plats

Ansökan till förskola eller pedagogisk omsorg inlämnas tidigast tolv månader och senast fyra månader innan plats önskas. Alla har rätt till placering i kommunens verksamheter inom garantitiden fyra månader.

Du ansöker om plats via vår portal Dexter eller genom att kontakta kö- och placeringsassistenten. Du hittar telefonnummer och länk till Dexter (ansökan om plats) till höger.
 
Du behöver inget användarkonto för att ansöka om plats. När du har gjort din ansökan skickar vi en köbekräftelse med användarkonto. Nästa gång när du vill använda Dexter ska du logga in med ditt användarkonto eller med
e-legitimation.

Vad kan du göra i Dexter?

I Dexter kan du:

 • se vilken förskola, annan pedagogisk verksamhet som finns i Nynäshamn
 • ansöka om plats
 • säga upp en plats
 • räkna ut avgiften
 • anmäla ändrad inkomst
 • registrera eller ändra barnets vistelsetid

Om du får ändrad inkomst påverkas din avgift. Därför är det viktigt att du anmäler eventuella förändringar. Detta gör du enklast i Dexter eller kontakta kö- och placeringsassistenten.

 

Sidan granskad 2017-03-15
Sidansvarig: Ida Norrström

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp