Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-11-28

Stor pedagogisk konferens i Nynäshamn

I förra veckan höll Reggio Emilia Institutet en stor förskolekonferens i Nynäshamn. Fokus låg på att skapa dialog mellan pedagoger, för att lära av varandra och att utveckla pedagogiken inom förskolan.

Avdelningschef Pia Widholm och barn-och utbildningsnämndens ordförande Johan Augustsson på Dialogdagarna 2017

Foto: Fredrik Nordensson

Under torsdag och fredag höll Reggio Emilia-institutet en två dagar lång konferens, kallad Dialogdagarna, i Nynäshamn. Konferensen hölls på Utsikten i centrala Nynäshamn med närmare 200 besökare från hela Sverige.
Nynäshamns kommun har valt att inspireras av Reggio Emilia Institutets inriktning och det har fått positiva följder för kommunens barn och förskolepersonal.

- Förskolorna i kommunen har samarbetat med Reggio Emilia institutet i nästan tio år, säger Pia Widholm, avdelningschef för förskolorna i Nynäshamn. Samarbetet går ut på att både utbilda och handleda våra pedagoger, fortsätter hon.

Konferensdeltagarna delades under dagarna upp i grupper för att inspirera till fri dialog kring pedagogik, utbyta erfarenheter och lära från varandras verksamheter.

Pedagogisk dokumentation

En faktor som utmärker Reggio Emilia är den pedagogiska dokumentationen, ett verktyg för att kontinuerligt utvärdera och utveckla förskolans pedagogik. I tillägg finns pedagogistor som en del av filosofin. Dessa fungerar som ett pedagogiskt stöd till de pedagoger som arbetar närmast barnen.
Johan Augustsson (S), ordförande i Barn-och utbildningsnämnden, välkomnade alla tillresta besökare under torsdag förmiddag.

- Det är jätteroligt att Reggio Emilia Institutet valt att hålla sin konferens här i Nynäshamn, säger Johan Augustsson (S), ordförande i Barn-och utbildningsnämnden. Det sätter Nynäshamn på den pedagogiska kartan, fortsätter Augustsson.

Panetoz underhöll deltagarna

Under torsdag kväll besökte kommundirektör Tommy Fabricius konferensen och höll ett tal till deltagarna. Den lokala artistgruppen Panetoz underhöll sedan konferensdeltagarna. Panetoz är mest kända för sin låt Dansa Pausa, som var den mest spelade låten i P3 under 2012.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-11-30
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp