Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-09-18

Vanstaskolan reparareras efter helgens skadegörelse

Reparationsarbetet på Vanstaskolan startade direkt på måndag morgon efter helgens skadegörelse då en personbil körde in i en skolbyggnad. Skolpersonalen kunde välkomna eleverna som vanligt men i tillfälliga klassrum.

Under helgen 16-17 september utsattes Vanstaskolan för skadegörelse när en personbil i hög hastighet körde in i skolans fastighet.

- Vi har löst den akuta situationen för skolverksamheten och kunde välkomna eleverna som vanligt på måndag morgon, om än i tillfälliga lokaler, säger Vanstaskolans rektor Jenny Ögren. Jag är mycket glad och tacksam för att kommunen lyckats starta reparationerna så snabbt, så att vi kan minimera skadornas påverkan på skolans verksamhet, summerar Ögren.

Återuppbyggandet av skolbyggnaden har påbörjats men på grund av en vattenläcka som uppkom i samband med händelsen är det oklart när delen av fastigheten åter är i drift.

På måndag förmiddag samlades ledningen för Barn-och utbildningsförvaltningen tillsammans med Barn-och utbildningssnämndens ordförande för att bestämma vilka steg man behöver ta för att säkra och trygga skolområdet för både skolbarn och utbildningspersonal.

- Vi ökar väktarinsatsen och fortsätter samarbetet med polismyndigheten, förklarar Kenneth Kollberg, säkerhetschef på Nynäshamns kommun. Vi undersöker också möjligheten att stödja nattvandrare i Ösmo”, avslutar Kollberg.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-09-18
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp