Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-09-15

Utomhuspedagogik lockar hundratals till Nynäshamn

Cirka 350 pedagoger från hela landet samlas i Nynäshamn 21-22 september för att delta vid konferensen ”Ute är inne”. På schemat står workshops och föreläsningar. Som i huvudsak hålls utomhus så klart.

Bild på deltagare från konferens i utomhuspedagogik

Foto: Robert Lättman-Masch

De cirka 350 pedagogerna är förskolelärare och lärare (förskollärare i klasser) från förskoleklass till årskurs nio på olika förskolor/skolor runt om i landet. Under den två dagar långa konferensen får de delta i workshops och lyssna på föreläsningar. De cirka 40 workshoparna handlar om allt från att tälja med kniv och yxa och till hur man kan utveckla elevernas kunskaper i olika ämnen i enlighet med läroplanen.

-Workshoparna är självklart praktiska. Då kommer man ihåg bättre när man sen ska använda den nya kunskapen tillsammans med eleverna, säger Mats Wejdmark, föreståndare på Naturskolan i Nynäshamn.

Det är Naturskolan i Nynäshamn tillsammans med nätverket Utenavet som arrangerar konferensen. Just Naturskolan i Nynäshamn har lång och bred erfarenhet av utomhuspedagogik. Skolan har tagit fram flera böcker om lärande i utomhusmiljöer och nästa år firar skolan 30 år.

-Det är så häftigt att få lägga en utomhuspedagogisk konferens i en kommun där vi har jobbat hela 30 år med en naturskola. Det här slår fast det vi har förordat i alla år – att man ska använda utomhuspedagogik som ett komplement till traditionell undervisning för att befästa kunskap, säger Mats Wejdmark.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-09-15
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp