Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-06-02

Utgående mynt går till
antimobbningskampanj

Nu finns en enkel lösning om du inte vet vad du ska göra med dina mynt som blir ogiltiga att betala med efter 30 juni. Dagarna 8-22 juni finns insamlingsbössor utplacerade på olika ställen i Nynäshamn och där varenda slant går till en antimobbningskampanj i kommunen.

Många vet inte vad man ska göra med sina mynt som blir ogiltiga i handeln efter 30 juni i år. En del butiker tar inte emot dem och många banker har slutat med kontanthantering.

Oavkortat till kampanjen

I Nynäshamn kan den som vill bidra till ett gott ändamål lämna sina mynt till en antimobbningskampanj som sker i samarbete mellan Swedbank Nynäshamn och Nynäshamns kommun och där organisationen Friends kommer att anlitas. Mynten går oavkortat till arbete mot mobbning och kränkningar - exempelvis utbildningar - i skolor och idrottsföreningar i Nynäshamn.

– Jag tycket att detta är ett helt fantastisk initiativ av Swedbank och självklart ska vi som kommun samarbeta i en sådan angelägen fråga. Det är viktigt att alla kommunens elever känner sig trygga i skolan. Mobbing är oacceptabelt och ska därför motarbetas, säger Johan Augustsson (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn.

Fem insamlingsbössor

Insamlingsbössorna kommer att vara utplacerade på fem ställen i Nynäshamn: På Skärgårdshotellet, Müllers bageri & konditori, Swedbank Fastighetsbyrån, i kommunhusets entréplan samt på Swedbanks kontor. Swedbank Nynäshamn har vanligtvis inte kontanthantering men under två dagar, 21 och 22 juni, kan bankens kunder sätta in mynt på sina konton.

– Vi hoppas att nynäshamnsborna tömmer sina sparbössor, kollar igenom sina burkar i köken och bilarna och sätter in mynten hos oss eller lämnar dem i de bössor som är utplacerade i Nynäshamn. Pengarna går till ett viktigt arbete, säger Karin Carlsson, kontorschef Swedbank Nynäshamn.

Det går även bra att Swisha pengar till Friends på nummer 900 52 79. I meddelandefältet ska det stå Nynäs.

Fakta

Den 30 juni 2017 blir de gamla 1-, 2- och 5-kronorna samt 100- och 500-kronorssedlarna ogiltiga i handeln.

Text: Åsa Ericsson  

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-09
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp