2017-04-27

Skräpplockarveckan i full gång

Under vecka 17 plockar 2600 barn på Nynäshamns kommuns förskolor och skolor skräp. Det är en del av projektet Håll Nynäshamn Rent.

Barn som plockar skräp

Varje vår ordnar Naturskolan projektet Håll Nynäshamn Rentlänk till annan webbplats som en del av Håll Sverige rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp, både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. I Nynäshamns deltar 2600 barn och ungdomar från kommunens skolor och förskolor.

– Att plocka skräp tillsammans med barnen är en del i arbetet med att förklara hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Vi vill lära dem att visa omsorg om vår miljö och respekt för allt levande. Vi följer samtidigt upp med andra aktiviteter på samma tema. Barnen har väldigt många intressanta tankar och idéer, säger Berit Tvärne, förskollärare på Måsens förskola i Nynäshamn.

Fakta Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats är en ideell obunden stiftelse vars syfte är att förebygga och motverka nedskräpning. En vecka om året infaller skräpplockardagarna. 2016 deltog nästan 770 000 små och stora skräpplockare.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-07
Sidansvarig: Lisa Olen

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp