Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-04-12

Ansök till sommarhögskolan 2017

Sommarhögskolan är till för att öka kunskapen om hur det är att studera vid högskolan och riktar sig till ungdomar 13-17 år. Högskolelärare samt 18 studentmentorer (bland annat från spelprogrammet) medverkar.

Bland årets teman finns digital design och entreprenörskap. Föreläsningar och aktiviteter på högskolan varvas med aktiviteter med företrädare för arbets- och kulturlivet.

Informationsträffar på gymnasiet

24 april klockan 11.30 – 13.00 i Gallerian
2 maj klockan 10.15 – 12.15 i gymnasiets sal B17

Nynäshamns kommun har ett begränsat antal platser (15 stycken) i sommarhögskolan. Anmäl dig så fort som möjligt och senast 5 maj (se nedan).

Mat, matsäck och resa ingår

Nynäshamns kompetenscentrum, NKC, ansvarar för kostnaderna för kommunens deltagare inklusive lunch samt matsäck vid utflykter och resa tur och retur.

Undervisningen genomförs på högskolans campus i Flemingsberg 12-21 juni mellan 09.15 – 15.15 (restid ej inräknad).

Eftersom första veckan i sommarhögskolan infaller samtidigt som sista veckan på gymnasieterminen behöver dessa elever söka ledigt.

­­– För att kunna delta krävs att eleven beviljas ledighet av rektor sista veckan på vårterminen. För att kunna erhålla ledigt behöver vårdnadshavare tillsammans med eleven fylla i en ledighetsansökan. Ledigheten kommer att beviljas efter samråd med mentor och undervisande lärare utifrån att eleven inte har problem att nå upp till lägst E-betyg, säger Peter Lilliu, rektor för Nynäshamns gymnasium.

Anmälan

Gör din preliminära anmälan så fort som möjligt och senast den 5 maj. Du gör en preliminär anmälan endera direkt i samband med informationsträffarna eller genom att skicka mejl till Margita Sontag.

Du ska vid din preliminära anmälan uppge förnamn, efternamn och vårdnadshavare samt mobilnummer och e-post. Vi kommer därefter att kontakta dig och din vårdnadshavare för kompletterande uppgifter.

Din anmälan blir definitiv när du fått din ledighetsansökan från sista veckan på gymnasiet beviljad. Ansök därför tillsammans med vårdnadshavare om ledighet så fort som möjligt.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-07-10
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp