2016-08-23

Nynäshamns Kompetenscentrum får toppbetyg

Nynäshamns Kompetenscentrum (NKC) får bäst resultat i länet när det gäller ”Normer och värden”, ”Lärande” samt ”Inflytande”. Det framgår av en enkätundersökning där elever på länets cirka 30 vuxenutbildningar har fått svara på frågor om sina utbildningar.

Man sitter vi dator.

Foto: Scandinav bildbyrå.

Enkätundersökningen vänder sig till elever som går utbildningarna Svenska för invandrare (SFI) och Svenskundervisning för yrkesutbildade (SFX). Tanken med undersökningen är att kommunerna ska få ett bredare underlag för att tillsammans med utbildningssamordnarna kunna utveckla kvaliteten på länets vuxenutbildning.

Undersökningen innehåller fem enkätdelar och i delarna Normer och värden, Lärande samt Inflytande hamnar NKC i topp bland länets kommuner. Betygen blev 4.69, 4.77 och 4.34 där 5 är högsta möjliga betyg.

Flera delar i undersökningen

Normer och värden handlar bland annat om hur eleverna anser att de blir behandlade av sina lärare och om arbetsron i klassrummet. Lärande innehåller frågor om hur bra lärarna är på att förklara så eleverna förstår samt hur snabba lärarna är med besked efter inlämningsuppgifter och prov. Avsnittet Inflytande handlar bland annat om hur elevernas erfarenheter används i undervisningen och hur eleverna kan påverka lektionsinnehållet.

Fokus på kvalitet och utveckling

– Jag är så oerhört glad att våra elever är nöjda med våra utbildningar. Resultatet är ett kvitto på att vårt fokus på kvalitet och utveckling av SFI-undervisningen på NKC uppskattas av eleverna, vilket självklart är väldigt glädjande, säger NKC:s rektor Anna Eriksson.

Analysrapporten SFI/SFX i Stockholms län genomförs årligen av Sweco.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-08-25
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Om

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.

» Läs mer om cookies (kakor)

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp