Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2016-02-11

Kommunens förskolor blir kemikaliesmarta

I kommunens förskolor pågår utvecklingsarbete med olika miljömål. Tillsammans med Naturskolan kommer de att arbeta för att bli miljödiplomerade förskolor och få en så kallad Grön Flaggcertifiering.

Under hösten 2015 beslutade förskolecheferna att alla förskolor skulle anmäla sig till ”Håll Sverige rent Grön Flagg” Alla förskolor har nu skickat in sina anmälningar och kommer att arbeta med tre utvecklingsområden.

Två temaområden får respektive förskola själva välja och ett kommungemensamt mål - Kemikaliesmart, där förskolorna kommer att börja med att ”Rensa bland leksaker” Det går ut på att leta efter och sortera bort leksaker som är uttjänta eller inte är lämpliga för barn i alla åldrar.

Med verktyget Grön Flagg blir arbetet med hållbar utveckling en del av förskolans dagliga arbete, med utgångspunkt i läroplanerna. Arbetet sker cykliskt i perioder om ungefär ett till två år.

Nätverk Hållbar framtid

Ett nytt nätverk har skapats som heter ”Hållbar framtid”. I nätverket ingår förutom Naturskolan en ansvarig person från varje förskola som kommer att träffas två gånger per termin och prata om Grön flagg men även andra hållbarhetsfrågor.

Fakta om Grön Flagg

I Grön Flagg finns det sju olika teman som kan anpassas till alla pedagogiska verksamheter och åldersgrupper. Dessa teman är tänkta att ge inspiration och bidra till att arbetet med hållbar utveckling kontinuerligt utvecklas och fördjupas. Alla teman är breda och innefattar de tre dimensionerna av hållbar utveckling – den ekologiska, sociala och ekonomiska. 

  • Klimat Energi
  • Kretslopplänk till annan webbplats
  • Närmiljö
  • Livsstil och Hälsa
  • Konsumtion
  • Vattenresurser
  • Kemikalier


Text: Jeanette Eliasson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-26
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp