2016-01-19

Nya chefer på barn- och utbildningsförvaltningen

Nynäshamns kommuns barn- och utbildningsförvaltning rekryterar ny skolchef samt ny elevhälsochef, och den 1 januari tillträdde ny förvaltningschef. Prioritering ett: att jobba konstruktivt med Skolinspektionens rapport för ögonen.

Barn- och utbildningsnämnden går nu in i ett nytt skede. Nämnden fick ny ordförande – Patrik Isestad (S) – vid årsskiftet. Då började även Tommy Fabricius som ny chef på barn- och utbildningsförvaltningen. Efter diskussion med skolchef Eva Lundin har en överenskommelse nu träffats som innebär att hon slutar sin tjänst i slutet av januari.

– Jag har fått ett bra erbjudande från arbetsgivaren som jag har accepterat. Jag har trivts som skolchef men nu är det dags att lämna över till någon annan när arbetet går in i ett nytt skede, säger Eva Lundin.

Även Christel Bäckström - som varit tillförordnad förvaltningschef och återgått till jobbet som chef för Centrala elevhälsan - slutar. Christel är ledig under våren för att gå vidare och söka nytt jobb.

– Det känns bra. Jag har varit tillförordnad förvaltningschef så länge så det känns naturligt att gå vidare nu när vi har en ordinarie på plats, säger Christel Bäckström.

Tillförordnade chefer

Rekrytering av nya chefer påbörjas inom kort. Biträdande skolchef Ilana Hart går in som tillförordnad skolchef och elevhälsostrateg Kerstin Zettergren som tillförordnad chef för Centrala elevhälsan.

Skolinspektionens granskning

I början av december avslutades Skolinspektionens granskning av skolor och förskolor i Nynäshamns kommun. Inspektionsrapporten pekar ut ett antal förbättringsområden där alla skolformer berörs.

– Rapporten var rätt kritisk och beskriver vad vi behöver jobba med. Den 19 januari är Skolinspektionen här för att diskutera rapporten med berörda chefer och medarbetare. Efter det ska vi jobba konstruktivt och långsiktigt, bland annat med just denna rapport som vägledning, säger förvaltningschef Tommy Fabricius.

Länk till tidigare nyhet om granskningen finns under rubriken Länkar.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-01-26
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Om

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.

» Läs mer om cookies (kakor)

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp