Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Earth Hour 2017

Lördagen den 25 mars klockan 20.30-21.30 genomförs världens största klimatmanifestation, Earth Hour. Nynäshamns kommun deltar för tionde året i rad.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Förra året släckte människor i över 182 länder belysningen under en timme för att visa politiker och beslutsfattare att klimatfrågan är viktig. Eiffeltornet, Empire State Building, Operahuset i Sydney, Sveriges riksdag, Globen, Kaknästornet, Stockholms Slott, Turning Torso och Liseberg var några av de byggnader som släcktes under Earth Hour 2016.

- Att du släcker lamporna under en timme räddar ju inte världen, men det är inte heller meningen. Earth Hour är en global manifestation som ska sätta fokus på miljöfrågan, säger Erik Johansson, klimatstrateg på Nynäshamns kommun.

Nynäshamns kommun släcker ner kommunhuset och Stadshusplatsen. Vad gör du? Dela med dig på sociala medier och tagga gärna med #earthhournynashamn.

Teatern Soporna visades för förskolan och lågstadiet

Under årets Earth Hour-vecka visar kommunen tillsammans med Nynäshamnsbostäder föreställningen Soporna för kommunens förskolebarn och lågstadieelever. Det är musikteatern Gulasch som spelar och sjunger om att återvinna är att vinna.

Miljöarbete året runt

Det klimatarbete som gör skillnad pågår året runt. Här är exempel från vår verksamhet.

Vad är Earth Hour?

Lördagen den 25 mars klockan 20.30-21.30 inträffar Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Under en timme släcker vi ljuset för att signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan. Förra året deltog 182 länder i manifestationen.

Sidan granskad 2018-01-08
Sidansvarig: Erik Johansson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp