Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-11-28

Säker trappa byggs på Cykelskogen

Under torsdagen föll ett barn genom ett trappräcke i glas på en förskola i Stockholm. Cykelskogens förskola i Nynäshamn byggs också i två plan, men trappan utformas av säkerhetsskäl annorlunda.

Aftonbladet rapporterade under torsdagen att ett barn på en förskola i Stockholm föll från en trappa när en glasskiva i räcket gav vika. Cykelskogens förskola i Nynäshamn byggs också den i två plan. Trappan utformas dock annorlunda av säkerhetsskäl.

– Säkerheten har varit en viktig aspekt i planeringen av förskolan och därför har arkitekten lagt ner mycket tid och arbete på att hitta en så säker lösning för trappan som möjligt. Trappan är uppdelad i tre trapplopp med vilplan emellan och går i sicksack. Det går alltså inte att ramla nerför hela trappan eftersom den inte ligger i rak följd. Vi har heller inga räcken i glas, det är smide som gäller, säger Ellinor Magnusson, fastighetschef på Nynäshamns kommun.

– Cykelskogen är den första av flera planerade förskolor i Nynäshamns kommun. Förskolor i två våningar är ett nytt sätt att bygga och planen är att kommande förskolor ska byggas enligt samma koncept. Därför har det varit viktigt att lösa säkerhetsfrågan kring trappan, fortsätter Ellinor Magnusson.

Enligt Stockholm Stad mår barnet efter omständigheterna bra.


Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-11-28
Sidansvarig: Lisa Olen

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp