Vansta
Vansta

Välkommen till Vansta förskola

Vansta förskola har funnits sedan 1970-talet och ligger i centrala Ösmo. Förskolan har bra kommunikationer och närhet till både buss och pendeltåg. Vansta består av fyra avdelningar; Ekorren och Fjärilen som är storbarnsavdelningar, samt Igelkotten och Kaninen som är småbarnsavdelningar.

Förskolan har en stor utforskarvänlig gård med tillgång till en inhägnad skog. Vi har varierande miljöer både ute och inne och arbetar fortlöpande med att utveckla dessa. På Vansta förskola arbetar vi med projektinriktat arbetssätt. I vårt dagliga arbete med barnen använder vi oss av pedagogisk dokumentation som verktyg.

Vår verksamhet kännetecknas av ett aktivt värdegrundsarbete med delaktighet, respekt och glädje som viktiga delar i detta. Vi strävar efter att ha ett tätt samarbete och en god relation mellan förskola och hemmet.

Välkommen till oss!

  • Till föräldrar med barn på Vansta
    Det finns ett brev med information om kommande termin på vansta till alla vårdnadshavare.
  • Skolinspektionens tillsyn i kommunen klar
    Skolinspektionens tillsyn av skolorna i Nynäshamns kommun är klar. ”Att vi är på rätt väg går som en röd tråd genom Skolinspektionens rapport,” säger Ilana Hart, tillförordnad chef för barn- och utbildningsförvaltningen.
  • Tävling: hur ska mindre mat slängas?
    Barn- och utbildningsnämndens ordförande Johan Augustsson (S) har utlyst en tävling i kommunens förskolor och skolor kring hur mindre mat ska slängas. Den klass eller förskolegrupp som kommer med det bästa förslaget bjuder Johan på fruktsallad och glass.

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp