Vansta
Vansta

Välkommen till Vansta förskola

Vansta förskola har funnits sedan 1970-talet och ligger i centrala Ösmo. Förskolan har bra kommunikationer och närhet till både buss och pendeltåg. Vansta består av fyra avdelningar; Ekorren och Fjärilen som är storbarnsavdelningar, samt Igelkotten och Kaninen som är småbarnsavdelningar.

Förskolan har en stor utforskarvänlig gård med tillgång till en inhägnad skog. Vi har varierande miljöer både ute och inne och arbetar fortlöpande med att utveckla dessa. På Vansta förskola arbetar vi med projektinriktat arbetssätt. I vårt dagliga arbete med barnen använder vi oss av pedagogisk dokumentation som verktyg.

Vår verksamhet kännetecknas av ett aktivt värdegrundsarbete med delaktighet, respekt och glädje som viktiga delar i detta. Vi strävar efter att ha ett tätt samarbete och en god relation mellan förskola och hemmet.

Välkommen till oss!

  • Tävling: hur ska mindre mat slängas?
    Barn- och utbildningsnämndens ordförande Johan Augustsson (S) har utlyst en tävling i kommunens förskolor och skolor kring hur mindre mat ska slängas. Den klass eller förskolegrupp som kommer med det bästa förslaget bjuder Johan på fruktsallad och glass.
  • Förskolans dag firas med utställning
    Utställning i Ösmo med verk av förskolebarn. Torsdag 18 maj firar förskolorna i Ösmo förskolans dag med en utställning i Moasalen i Ösmo.
  • Ny ledningsorganisation i Sorunda förskoleområde
    Sorunda förskoleområde får två förskolechefer där en har ansvar för verksamheten vid Vika förskola och Sunnerby förskola och den andra har ansvaret för Fagerviks förskola och den pedagogiska omsorgen i Sorunda.

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp